NU al in aktie voor de Bunterhoek

Van de ene op de andere dag lijkt de wereld sociaal in te storten. Geen vrijwilligers meer in het verpleeghuis. Mensen op hun kamers zonder activiteit en direct contact. Welzijn Bunterhoek heeft Stichting Kontakt benaderd met de vraag of we op korte termijn kunnen helpen met de aanschaf van een Qwiek up. Wij willen dat NU gaan doen om de bewoners en verzorgenden te steunen in de strijd tegen Corona.

Stichting Kontakt heeft een Qwiek up voor bewoners Bunterhoek laten bezorgen.

Dankzij de financiële steun Van den Broek Lohmanfonds Nunspeet, Rotary Nunspeet en de Cliëntenraad is de “Qwiek up wens” gerealiseerd.

Ervaringen met de Qwiek Up
Al een op de drie zorghuizen maken enthousiast gebruik van de Qwiek up. 
Zorgmedewerkers kunnen de Qwiek up als middel voor zorg en welzijn inzetten. Beelden van verschillende modules (lente, boswandeling, kinderen etc.) kunnen worden geprojecteerd op plafond of muur met geluid of muziek.

De Qwiek up kan gebruikt worden als afleiding bij een zorgmoment. In iedere ruimte kan nu gesnoezeld worden. De Qwiek up kan ingezet worden als moment van dagbesteding. 

Hoe de Qwiek Up nog persoonlijker kan worden worden
Met een USB stick kan een belevingsmodule worden gemaakt. Iedere bewoner kan met zijn eigen foto’s en video herinneringen ophalen. 

Hier stopt het niet mee
Met digitale hulpmiddelen wordt de zorg efficiënter en voor de bewoners plezieriger.Tijdens deze crisis wil Stichting Kontakt naast de Qwiek up nog andere middelen aanbieden.

Door uw gift aan Stichting Kontakt is NU meer mogelijk. De ervaring van bewoners en medewerkers wordt op een positieve manier in deze Coronastrijd ondersteund.

U kunt nu een gift overmaken naar bankrekening NL02RABO0341528223 t.n.v. Stichting Kontakt.

Omdat onze Stichting de ANBI status heeft, zijn giften mogelijk aftrekbaar. Via de pagina DONEER kunt u gemakkelijk doneren via IDEAL.

Pin It on Pinterest