Waarom Dit Project Voor De Bunterhoek?

In 2020 gaat De Bunterhoek open voor meer dan 120 zorgbehoevenden.

Bij een feestelijke opening of open dag wil je graag iets meenemen. Wij willen het mogelijk maken dat het een cadeau wordt van ons samen, waarmee contact maken gemakkelijker wordt voor bewoners, verzorgers en familie.

Zo’n digitaal hulpmiddel is iets wat blijft, ook ver na de opening.  Zo zal uw bijdrage een onderdeel blijven vormen van het “thuis voelen”. 

Wat?

Er zijn individuele hulpmiddelen, zoals een robothond of robotkat. Of hulpmiddelen die meerdere bewoners samen kunnen gebruiken, zoals een beleeftafel of Qwiek.up. Het helpt ze contact te maken met anderen en vergroot hun geluksgevoel.

Deze 2 hulpmiddelen zijn gekozen door De Bunterhoek. De investering van elk aparaat ligt tussen de 8 en 10.000 euro. Het hangt van de donaties af wat uiteindelijk aangeschaft kan worden. 

Ons streefbedrag is 50.000 euro.

Hoe?

Stichting Kontakt start 2 trajecten op.

Enerzijds gaan we in gesprek met de instelling, om te kijken welke wensen en mogelijkheden er zijn, we organiseren proefperiode’s en evalueren de resultaten, VOORDAT er geïnvesteerd wordt in een digitaal hulpmiddel.

Tegelijkertijd komen we in actie om fondsen te werven bij particulieren en organisaties en delen we de voortgang in een nieuwsbrief en social media.

De hoogte van de donaties bepaalt tenslotte wat er uiteindelijk geinvesteerd kan worden.

Meedoen?

Misschien kent u een bewoner. Of woont u in Nunspeet en kent u ze niet, maar wilt u ze -net als wij – welkom heten. Of spreekt ons idee u aan.

Dan hopen we dat u met ons mee doet, zodat we samen een blijvend hulpmiddel als cadeau kunnen geven.

Bent u vanuit een bedrijf betrokken bij de nieuwbouw of toeleverancier? Dan nodigen wij u uit om met ons in gesprek te gaan voor de mogelijkheden om donateur of sponsor te worden. 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This